Атлетът държи и уникално за НБА постижение

Мануте Бол е един от двамата най-високи играчи в историята на НБА. В игровите си години се извисява на 231 см над земята. Бол прекара девет години в НБА и все още държи уникално за шампионата постижение - в кариерата си той има повече чадъри, отколкото отбелязани точки.

След оттеглянето си от спорта Мануте похарчи всичките си пари от баскетбол и реклама, за да помогне на родния Судан. Но в живота му има и много колоритни истории. Едната е за убит лъв и е разказана от самия него. Според версията му дивото животно нападнало повереното му стадо. Мануте, който тогава бил тийнейджър, го проследил, изчакал го да заспи, хвърлил копие към него и избягал встрани, за да гледа от разстояние какво ще се случи. 

Баскетболната звезда не може да чете и да пише и помага на близките си като пасе добитъка. Преди години бил влюбен в местно момиче, но семейството му било много бедно и не можело да предложи 50 крави, колкото струвала девойката, за да му стане жена. Така момичето се омъжило за друг.

След седем години в САЩ обаче на Мануте му провървява и в крайна сметка си купува жена за... 80 крави.

Цялата му история гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.