Мъжът е купил скреч картата за пет евро от бензиностанция

Млад мъж, избягал от Украйна в Белгия, спечели от лотарията 500 000 евро, играейки на скреч карта, съобщи Националната лотария. Той купил скреч карта за 5 евро на 16 май от бензиностанция.

В условията на бушуващия конфликт в Украйна "чувствата на мъжа бяха много смесени", заяви Йоке Вермоер, говорител на Националната лотария.

"Мисълта му явно е била в Украйна и точно сега е трудно да бъде щастлив от всичко, което се случва в страната му", каза Вермоер.

Баба подари на внука си лотариен билет и го направи милионер

Националната лотария, която не разкрива пълните данни на своите победители, заяви че спечелилият е на възраст между 18 и 24 години. Той живее в Брюксел от една година. Както и при другите, чиито печалби възлизат на повече от 100 000 евро, мъжът е бил поканен в централата на Националната лотария в Брюксел, за да му бъде преведена печалбата.

Американка спечели $50 000 по погрешка

Мъжът възнамерява да използва парите, за да помогне на сънародниците си в Украйна и да подпомогне усилията за възстановяване на родината, съобщиха от лотарията. Но преди всичко печелившият планира да празнува със семейството и приятелите си, включително с тези, които са му помогнали да създаде нов живот в Брюксел. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС