"Нашите закони са по-добри и събират мнозинства", категоричен е лидерът на ГЕРБ

"Досега бях на среща с голяма украинска делегация. Просто чудовищни неща стават в Украйна. Война... Хората имат неотложни нужди. А ние продължаваме да си говорим тук. Не съм слушал г-н Петков и не мога да коментирам акцентите на това, което e казал той. Но мразя такива сравнения като „смокинови листове”. Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод коментара на съпредседателя на ПП Кирил Петков, че ГЕРБ използва плаващо мнозинство с ДПС и „Възраждане“, което е проблем за партията му.

Петков: Ако ГЕРБ продължи с плаващите мнозинства, този парламент няма да просъществува

"Ясно им беше казано: „Искате ли да направим коалиция”. Тя носи гарантирано мнозинство. така работи демокрацията. Те казаха, че искат само ГЕРБ да подкрепи правителството. Назначиха си министри, премиери, нарушиха всичко, дадохме им мандата. Сега от какво искат да ни лишат? От правото да гласуваме нашия закон, който е по-добър? Не знам какво е казал Петков, но така работи еднолична власт – същата, каквато беше и служебното правителство - на партия с 30 и няколко депутати. Нашите депутати са 69. Нашите закони са по-добри и събират мнозинства. Ние трябва да се откажем от тях, за да приемем по-лошите, така ли? Нямаме ангажимент към тях и ще си гласуваме по темите, по които сме поели отговорност", подчерта Борисов. 

"Българският народ искаше редовно правителство. Ние потиснахме цялото си его, което явно Петков не можа да направи, или Бориславова не можа. Аз сглобка не съм правил и няма да участвам в сглобките им", категоричен беше лидерът на ГЕРБ.

Той каза още, че "навсякъде върви чистка с поставени техни хора, дори на цели фамилии".

"Искат да им се намери място, столове. Ние нямаме нито един човек в данъчните служби и митниците. През МВР той има БОП, полиция, жандармерия, гранична, вътрешна сигурност и пак не им стига власт", каза още Борисов. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Станимира Шикова