Най-вероятно наркотикът е бил предвиден за разпространение

Варненски полицаи задържаха 70-годишен варненец по време на специализирана полицейска операция срещу разпространението на наркотици. Арестът е извършен тази сутрин, около 7:30 часа, в Аксаково. При последвалото претърсване в автомобила и дома му, е намерено и иззето немалко количество фентанил и неговите аналози, както и кокаин, марихуана, и електронна везна. Това съобщиха по време на брифинг от ОДМВР-Варна. 

Експерт в борбата с наркотрафика: Деца започват да употребяват дрога още на 12

"При претърсването на автомобила и на жилището на лицето беше намерено немалко количество фентанил, негови аналози, марихуана, кокаин и електронна везна. Имаме оперативна информация и можем да твърдим, че част от фентанила е бил предвиден за разпространението на територията на област Добрич", заяви ​комисар Андрей Ангелов - зам.- директор на ОД МВР - Варна.

Най-вероятно наркотикът е бил предвиден за разпространение. До момента се знае, че мъжът е осъществявал своята дейност на територията на Варна и Добрич. Мъжът е близък на основната разпространителка на фентанил. Той е баща на мъжа, с който тя е живяла на семейни начела. 40-годишната жена бе арестувана по време на акция в района на Максуда.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.