Снимка: iStock
Започна празникът на плода край морето
В каварненското село Българево се провежда 15-ото юбилейно издание на Празника на пъпеша. Населеното място може да се похвали с една от най-сладките продукции у нас.
В 19 часа започва кулминацията, по време на която ще има конкурс за най-млад, най-стар и бивш „пъпешар”, казва Георги Янев, кмет на селото. Ще бъде избран и най-сладкият плод.
Той даде съвети как да познаем добрият пъпеш на пазара. Ако кората е грапава, това означава, че плодът е сладък и не толкова воднист. Ако кората му е сцепена, е знак, че е поливан много, но е вкусен. По думите му отглеждането на пъпеши е мнгоо трудоемко и рисковано, а цената на продукцията тази година ще е по-висока.
Повече по темата вижте във видеото.
Новините на NOVA - в Instagram, Twitter, Telegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.