Подалият сигнала срещу Владимир Чолаков е Иван Портних, научи NOVA от свои източници

49 000 евро и 20 000 лв. са открити в служебната каса на апелативния прокурор на Варна Владимир Чавдаров при акцията на Софийската градска прокуратура, научи NOVA от свои източници. При претърсване на имоти, собственост или ползвани от Чавдаров разследващите са открили и иззели 271 незаконно притежавани боеприпаси - патрони за автомат "Калашников" и за бойни пистолети. Акцията започна по-рано днес и в следобедните часове.

До момента не е изяснен произходът на средствата, както и защо Чавдаров не ги е посочил в годишната си декларация пред Инспектората на ВСС.

Разследват за корупция висш магистрат във Варна

Действията на командированите от столицата във Варна магистрати е във връзка с досъдебно производство за корупция срещу висшия магистрат. КПКОНПИ е уведомило прокуратурата след сигнал на общинар от Варна, че Владимир Чавдаров му е поискал и е взел подкуп в особено големи размери. Подалият сигнала е Иван Портних, научи NOVA от свои източници.

Предстои наблюдаващият прокурор от СГП да прецени дали и какво обвинение да му повдигнат. Владимир Чавдаров е административен ръководител на един от петте апелативни района в страната от 2018 г. насам, което прави акцията безпрецедентна.