Съдът остави за постоянно в ареста двамата братя

Самопризнание на единия от близнаците, замесени в случая с убийството на млад мъж от Цалапица. Пред съда Борислав Динков заяви: „Съжалявам, че станах свидетел на убийството на Димитър”. Брат му Валентин допълни: „Съжалявам, Митко ми беше приятел”.

С „Убийци, ще ви изтръгнем езика!” посрещнаха в съда близнаците от Цалапица

Районният съд в Пловдив остави за постоянно в ареста двамата братя. Мотивът за това е, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че те са извършили деянието, за което са обвинени – лично укривателство, като са помогнали на извършителя да зарови трупа и прикрие следите.

Адвокатът на близнаците изтъкна, че те не са осъждани и не са криминално проявени. Сами са завели полицаите до мястото, където е бил заровен Димитър и са предали автомобила, в който са качили трупа му. Съдебен лекар е прегледал братята и е констатирал, че нямат наранявания по себе си, което значело, че нямат участие в убийството, съобщи техният защитник и излезе от залата под охрана.

Колата, с която е похитен Димитър от Цалапица, е на бащата на близнаците

Майката на Димитър смята, че близнаците са участвали в убийството му. „Качили са го, извозили са го. За мен това си е живо съучастие. Това не е нормално. Не искам повече да има майки като мен. Аз сина си няма да го върна. Но нека да няма друга майка, която да плаче по същия начин”, каза Атанаска Баракова.

Според прокуратурата основание за промяна на обвинението им няма. „Към настоящия момент доказателственият анализ сочи, че близнаците не са участвали в умъртвяването на младия мъж”, посочи наблюдаващият прокурор Димитър Костов. Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано. 

Пребит до смърт и заровен: Намериха тялото на издирвания Димитър

Тази вечер жителите на Цалапица отново излязоха на протест. Те блокираха главния път Пловдив – Пазарджик. По-рано демонстрация имаше и пред съдебната палата, докато течеше заседанието.

Събралите се пред съда описаха близнаците като проблемни. Твърдят, че са разбивали магазини и коли. Наскоро, по думите им, пребили момче с увреждания. Хората се страхуват за децата си и за своя живот.