Близки и приятели се събраха пред Съдебната палата

Софийският градски съд гледа делото за убийството на Евгения Чорбанова, тялото на която беше открито в куфар. Подсъдими са нейният съпруг Орлин Владимиров, който е сочен за физическия извършител, и баща му, обвинен за това, че е помогнал на сина си да скрият тялото.

Родителите на убитата Евгения, открита в куфар, подозират, че мотивът е пари (ВИДЕО)

Днес съдът прие съдебномедицинските експертизи по делото. Орлин Владимиров е убил съпругата си Евгения както чрез удушаване с ръцете, така и омотавайки главата ѝ със стреч фолио четири пъти. Това стана ясно от заключението на съдебномедицинската експертиза. Според експертите минимум 5-6 минути е продължило душенето. Заключението е, че смъртта е настъпила мъчително, защото преди да изпадне в безсъзнание, Евгения е осъзнавала какво ѝ се случва.

След посочените експертизи съдът прие, че факти потвърждават участието на втори човек, който е помогнал за укриването на тялото й в куфар. Обвиняем за убийството е съпругът на Евгения, а баща му - бивш служител на ДАНС, е посочен за негов помагач. 

Пред медиите и в залата мъжът запази мълчание. „Това, от което съм възмутена от дъното на душата си е, че бащата, който е всъщност участник в самото убийство, тъй като той е изхвърлил куфара с дъщеря ми в едно тресавище, е пуснат под гаранция срещу 5000 лв. И в момента се разхожда из София, из Перник, където си иска там ходи”, заяви Капка Чорбанова, майка на Евгения.

Съдът отказа да върне на прокуратурата делото за убийството на Евгения (ВИДЕО+СНИМКИ)

Защитата на двамата обвинени задаваше множество въпроси за уточняване на общи медицински термини. Това доведе до напрежение в залата. "Аз знам отговорите на тези въпроси, но вещите лица не пожелаха да отговарят.  Каквото и да кажа сега, ще излезе, че изнасям данни от делото”, подчерта Камен Михалков, адвокат на Орлин Владимиров.

Час преди заседанието близки и приятели на Евгения се събраха пред Съдебната палата с искане за справедлив процес. „Мисля, че случая с Евгения е перфектен да се покаже, че има адекватни съдии, адекватна система, която иска да си свърши работата”, посочи Сава Диков.

В продължение на няколко часа семейството на Евгения изслуша представянето на всички експертизи, които с пълни подробности пресъздават убийството на младата жена. И поискаха доживотна присъда.

„Не е нормално един убиец да бъде пуснат на 10-ата годината. Той сега е на 35, на 45 ако излезе, може втори път да се ожени. Той е психопат, доказан от психолозите. Може да има друга жена, може и нея да убие. Наказателният кодекс в това отношение трябва да се промени”, категорична е  Капка Чорбанова, майка на Евгения.

До сега по делото бяха разпитани близки на Евгения и мъжът, с когото е имала интимни отношения по време на брака си.