Най-важното е да се подготви бюджетът, каза още премиерът на откриването на новата пленарна сесия на НС

„Законите за Шенген и еврозоната. Приемаме ги, за да си оправим живота в България. Това е целта на тези закони. Надявам се да ги приемем бързо и качествено”. Това каза премиерът акад. Николай Денков по повод приемането на България в Шенген по време на днешния блицконтрол.

Според него при Нидерландия решаващ въпрос е колко добре работи правосъдната система в България и страната очаква от Европейската комисия доклад, който да отрази как са се променили правилата и законите у нас и как се прилагат. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК 

Тази законодателна програма, която беше уточнена с ГЕРБ-СДС, продължава да бъде актуална и ще бъде представена като резултати към ЕК, която ще препрати информацията към държавите членки и тази информация ще бъде съществена, когато се взема крайното решение -  октомври или декември т.г, обясни Денков.

Това, което беше представено като мнение на вътрешния министър на Австрия отразява определена позиция, но по никакъв начин не предопределя какъв ще бъде крайният резултат", каза още премиерът. Австрия очаква да бъде сигурна, че България прави всичко възможно да минимизира притока на мигранти през нейните граници, каза още премиерът. 

Костадинов: Основната ни цел е сваляне на правителството и предсрочни избори

През есенната сесия на парламента е най-важно да се подготви бюджетът, добави още Николай Денков, като посочи, че всички политики за следващата година зависят от финансовата рамка.

Източник: БГНЕС