Средствата са предадени на българския отбор

Германският клуб "Айнтрахт" (Франкфурт) дари 1899 евро, които да бъдат предадени на близките на четиримата привърженици на "Левски", намерили смъртта си в пътен инцидент миналата седмица. Това съобщиха от клуба от финансовата столица на Германия на страницата си в социалната мрежа X ("Екс").  Общо 1899 евро са събрани от германска странa и са предадени на българския отбор.

"Айнтрахт" и "Левски" излизат с черни ленти на реванша

"Заедно със съболезнованията, които изказваме, от семейството на "Айнтрахт" бихме искали да подкрепим близките на жертвите в дългосрочен план, като дарим 1899 евро на създадения за тях фонд", написаха "орлите" в социалната мрежа.

Четирима фенове на "Левски" загинаха в ранните часове на 25-и август по пътя София – Варна след първата среща на "сините" с германския отбор. Нещастието се случи заради удар на лекия автомобил, с която са се возили феновете, с камион близо до разклонението за Троян и Ловеч край плевенското село Българене.

"Айнтрахт" почете паметта на загиналите в катастрофа фенове на "Левски"

Първият мач между двата отбора в София приключи при равен резултат 1:1, а Айнтрахт спечели втората среща с 2:0 снощи и се класира за груповата фаза на турнира Лига Европа.

Източник: Атанас Василев, БТА