Показани са 64 фотографии

В Изложбата „Златните момичета- вчера, днес и завинаги ” са включени 64 снимки, които показват част от историята на българската художествена гимнастика.

„Тази изложба е част от фестивала, който организираме вече втора година. Той ще се проведе на 23-24 септември в Национална спортна академия. Фестивалът е под надслов „Яж, движи се и обичай” , разказа Камелия Дунавска, треньор по художествена гимнастика.

Снимките в изложбата са събрани за много кратко време и са от архива на Нешка Робева.

„Имах огромния  късмет да работя в миналия век. Имах прекрасни деца- мотивирани, талантливи, интелигентни. Имаше и много тежки моменти, защото това е спорт, особено преди състезание. Идеята на Камелия за изложбата дойде изневиделица и твърде бързо трябваше да се мобилизирам”, обясни Нешка Робева.

„Благодарни сме и на Ана Недкова, която е фотограф на Българска федерация по художествена гимнастика. За съжаление твърде малко са платната, а твърде много са шампионите. Не можахме да поставим всички шампиони, но пък имаме уверение от общината, че в бъдеще, ще можем пак да разположим фотографии и ще допълваме”, разказа още Камелия Дунавска.

Изложбата може да се види до 18 септември в градинката "Кристал".

Редактор: Вероника Димитрова