Идентифицирането с определени герои е изключително важно за съзряването на най-малките

Пепеляшка, Питър Пан, трите прасенца – любими герои на десетки поколения от векове наред. Те очароват децата и подхранват въображението им. А как приказките и героите в тях се отразяват на развитието на малчуганите обясняват психолози и лингвисти в поредицата „Знаеш ли как?”, която може да гледате по канала Da Vinci от програмата на EON Kids – част от ТВ платформата на EON.

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК

Приказките са външният израз на чувствата, които децата изпитват. Те имат нужда да се припознаят в някой герой, особено когато изпаднат в трудна ситуация.

Формулата за създаването на красивите истории е една и съща – в тях има добър герой, злодей, препятствия и задължителен щастлив край. Колкото и странно да изглежда, детето е облекчено да чуе, че и в приказките има насилие, тъй като то е част и от собственото им ежедневие.

Приказките са и ритуал за съзряване. С тях детето се чувства в безопасност и намира смисъл в емоционалните си преживявания. Потапя се в историите без страх, защото знае, че финалът ще е хубав.

Има обяснение и за това децата да настояват да им препрочитате една и съща приказка отново и отново. В тези моменти с тях се случва нещо важно – идентифицират се с героите.

Супер забавление и безопасна среда за деца EON Kids:
EON за деца – част от абонаментните пакети на 
EON, е забавна и безопасна дигитална среда, която децата лесно управляват сами. Телевизионните канали и съдържание са специално подбрани за деца. Можете да създадете EON профил на вашето дете според неговата възраст, платформата дава възможност и за създаване на множество детски профили със забавна картинка за аватар. С EON TV детето ви ще се наслади на избрано съдържание на всички устройства.