С Борисов и Пеевски на една маса никога няма да седна, категоричен е кандидатът за кмет на София

Един кмет на София не може да допусне, при наличието на Общинска полиция и Вътрешно министерство, в центъра на града да се разпространява дрога. Дилърите трябва да ги обръщаме с главите надолу и да ги провисваме пред училищата. Говоря буквално. Как някакви индивиди ще стоят и ще ни тровят децата?". Това каза в ефира на "Твоят ден" по NOVA NEWS независимият кандидат за кмет на столицата Радостин Василев.

"Oсновната ми мотивация да участвам в местните избори дойде, когато видях кандидатурите на ПП–ДБ, Вили Лилков и Ваня Григорова, защото те не представляват реална алтернатива на съществуващия модел на управление на столицата. На балотаж бих подкрепил Григорова и Деян Николов. За София ще е много по-добре кмет да не е никой измежду Хекимян и Терзиев", заяви той. 

Василев за битката за София: Основният ми конкурент е бивш телевизионен водещ

Василев определи Вили Лилков като "прогерберски кандидат от демократичната общност, който е пратен на терен, за да дърпа гласове от Терзиев".

"Хекимян е основният ми конкурент, защото ГЕРБ е сериозно окопана в столицата. Този кандидат е символ и апотеоз на канцерогенното срастване на държавата с медиите. Нанася репутационна щета на журналистите и е съвършено некомпетентен", коментира още Василев.

Според него на вота в София ще се стигне до балотаж, но ако до него стигнат Хекимян и Терзиев това щяло да бъде "падение за града, защото те са едно и също, поставено в сглобката на национално ниво". При такова стечение на обстоятелствата Василев щял да призове своите поддръжници да не гласуват на втория тур.

Кандидат-градоначалникът обясни факта, че напусна две политически формации, с това, че "те са се прегърнали с ГЕРБ".

"Аз съм принципен и хората го оценяват. Слави Трифонов е скрита, фиктивна опозиция. ИТН бяха готови на коалиция с ГЕРБ и затова съм горд с решенията си. Нямам репутационна щета от действията си. С Борисов и Пеевски на една маса никога няма да седна", категоричен е Василев.

Той определи София като "корупционната яма на ГЕРБ". "На първо място трябва да се потърси отговорност на досегашното управление. Трябва пълна ревизия в Столичната община и всички общински дружества. София страда от липса на сигурност - парковете и улиците са опасни, затова е нужно засилено видеонаблюдение", отбеляза още кандидат-кметът. 

Целия разговор гледайте във видеото.