"Ще работим за пълно мнозинство в Столичния общински съвет", заяви Бонев

„Причината „Спаси София” толкова дълго да съществува е именно да бъдем антипод на ГЕРБ, на тяхното управление и начина, по който работят”. Това заяви в „Здравей, България” Борис Бонев, водач на листата за общински съветници на ПП-ДБ и „Спаси София” за местните избори в столицата.

"Имаме огромен екип от подготвени и посветени на София хора, с много подробна програма, описваща проблемите и решенията за тях”, заяви Бонев. Той открои 3 приоритета – инвестиции в кварталите, прозрачност при управлението, както и София да е чист и зелен град.

По думите му не им е било лесно да продължат партньорството на местно ниво с ПП-ДБ заради „некоалицията” на национално.

„Една от причините да се налагат подобен тип сглобки на национално ниво е невъзможността да се сформира стабилно мнозинство и да няма постоянна политическа криза”, заяви Бонев. По думите му това е причината да работят за пълно мнозинство в Столичния общински съвет.

Терзиев: От ден едно сме фокусирани върху убедителна изборна победа

Бонев разказа за казус с „Топлофикация” – за ремонт на път преди 2 години. Той акцентира, че дружеството не се е съобразило със закона, за да облагодетелства определена фирма.

„Толпофикация” разделя пътя и паркинг на 2 обществени поръчки, за да може да се вместят и двете до 270 000 лв. Едната е само на 18 лв. под тази граница. По този начин възлага на една конкретна фирма да бъде извършен ремонтът в нарушение на Закона за обществените поръчки”, заяви Борис Бонев. Той показа асфалтови проби от пътя и паркинга, които са под законовото изискване за дебелина. Според Бонев злоупотребата е за около 150 000 лв.

„Не сме зависими от строителните фирми, нямаме бизнеси с тях, нито възнамеряваме да имаме, поради което очакваме да ремонтират качествено и общината да осъществява контрол”, заяви Бонев.

Целия разговор гледайте във видеото.