Законодателна програма направихме заедно двете партии, ДПС я подкрепиха, добави лидерът на ГЕРБ

На предизборна среща в Шумен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира вчерашната пресконференция на ПП-ДБ в парламента: „Вчера гледах страхотният възторг на колегите от ПП и истински се забавлявах, защото броих, броих, броих – от 240 бяха около 30-ина човека, хем им казах, че много важно нещо в политиката е математиката, аритметиката. Ако не сме ГЕРБ и ДПС, как ще застанат да кажат – ние сме успешни? Как ще си припишеш 62 промени благодарение на 30 депутата, ако не са ГЕРБ и ДПС,“ попита Борисов. На брифинг в НС съпредседателят на парламентарната група на ПП_ДБ Кирил Петков заяви, че "62 от 66-е реформи, които си бяхме заложили за тази пленарна сесия, се случиха".

Кирил Петков: 62 от 66 заложени реформи станаха реалност

Тази самоувереност повече ме забавлява, добави Борисов, „защото в интерес на истината законодателна програма направихме заедно двете партии, ДПС я подкрепиха, както и конституционните промени, нашите юристи работиха с техните и след това с Кирил Петков се разбрахме за тайминга или времето, по което законодателно да бъдат приети и го изпълнихме в пълния му размер. И логично е да се каже - ние заедно направихме тези промени, но да кажеш ние ги направихме, е нагло и просто не е вярно, и просто, ако не се коригирате, предстои нов вот и ще ви строим пред нашата стая, ако искате. Ако не искате, ще отидем на избори. Да бъдат малко по-внимателни в изказа, защото ние сме честолюбиви, първа политическа сила сме“, заяви Борисов. 

Той каза още, че най-важното в правенето на политика е да гарантираш освен идеи и хора, които да ги изпълнят, и осигуряването на финансиране.

Източник: Станимир Савов, БТА