Те настояват за доживотен затвор за извършителя

Пазарджик осъмна с плакати с искане за промени в Наказателния кодекс и за справедлива присъда заради убийството на 21-годишния Ангел в началото на този месец.

Жителите на града излизат на протестно шествие в петък , за да кажат "не" на насилието. Те настояват наказанието за убийство на дете и младеж да е доживотен затвор без право на замяна. 

Неясноти и въпросителни все още възникват по случая с жестокото убийство, което потресе града в началото на октомври. Обвиненият 18-годишен Никола Райчев в момента е зад решетките с постоянна мярка „задържане под стража”.

Родителите на убития в Пазарджик младеж: Няма живот след това нещо

„Мотивите са ясни от деня на престъплението. Работят, не мога да говоря по разследването. Предполага се, че през януари ще е ясно всичко”, каза бащата Недялко Здравков.

Те не искат да се срещат с момичето, заради което се твърди, че е извършено убийството. 

Според родителите престъплението е планувано.

„Виждали са го да ги следи. Имаме момче, което е свидетел. То разказа, че го е видял, че ги следи”, разказа Михаела Здравкова.

Убийство в Пазарджик: 18-годишен намушка с нож мъж заради момиче

Дали синът им е получавал заплахи преди това те не знаят.

„С всички деца е постъпвал така. Има много случаи, които доказват, че е бил агресор”, каза майката.

Бащата на Ангел пък казва, че преди няколко години е имало насилие над момиче от града. „Никой не е обърнал внимание, потушило се е всичко. Едно момиченце е, има не знам колко шева на главата. Тормозил е и родителите й”, разказа Недялко Здравков.

А приятелите на Ангел плануват мирното шествие в негова памет да е в петък.

Повече гледайте във видеото.