"Научи ме да играя" е проект по програма на спортното министерство

Проект вдъхновява младежи да опознават традициите. „Научи ме да играя” е приключение за младите хора по програма на спортното министерство. „Програмата има за цел да предпази младежите от вредните въздействия на съвременните изкушения и да ги накара да прекарват полезно свободното си време. Това беше и нашата идея - не да ги поучаваме, а да ги въвлечем в нещо, което те обичат да правят”, обясни Екатерина Генова, журналист и създател на проекта.

Президентът отбеляза 50-годишнината на Природо-математическата гимназия в Хасково

Оказало се, че много млади хора са увлечени от народните танци. „Те ходят много редовно в читалища. Събират се, изучават народни танци, посвещават им се и са изключително близо до професионализма в своите занимания. Аз съм много оптимистично настроена след срещите ми с тези млади хора”, допълни Екатерина Генова.

Тя се е срещнала с младежи от София, Пловдив и Гоце Делчев. „В Гоце Делчев със сигурност има много големи традиции, различни от всички други фолклорни традиции, които познаваме и бях сигурна, че там деца, ученици, млади хора, се интересуват от фолклор по различен начин, отколкото в София. А София и Пловдив избрах, защото имам добри партньорски отношения с двата района и зная, че мога да разчитам на тях”, разказа още Екатерина Генова.

Китай застарява: Къде е дългоочакваният бейби бум

Проектът се състои от три части - концерт, игра за младите хора, в която те са писали есе и срещи с младежи в неравностойно положение.