Старши полицай Николета Костадинова се намира в УБАЛ-Бургас

Старши полицай Николета Костадинова от Граничен полицейски участък - Средец е в болница с огнестрелна рана при инцидент със задържане на мигранти край границата. Пострадалата се намира в УБАЛ-Бургас в добро общо състояние. Това обяви на брифинг главен комисар Антон Златанов, директор на ГД "Гранична полиция". 

168 бежанци са заловени на българо-турската граница от началото на годината (ВИДЕО)

Инцидентът е станал рано сутринта в четвъртък. Златанов разказа, че става въпрос за шестима мигранти, незаконно преминали границата. След подадена информация е започнало преследване от граничните служители. Следата е хваната благодарение на полицейско куче. Групата не се е подчинила на заповед да спре и мигрантите се разпръснали в различни посоки в гората. Костадинова е произвела предупредителни изстрели във въздуха, при което групата застава на място.

ЗАРАДИ ПО-МАЛКО НЕЛЕГАЛНИ БЕЖАНЦИ: Затвориха част от фургоните във временния център в Любимец

"Докато останалите колеги излязат от позициите си, единият от мигрантите блъска Костадинова. В същото време тя е държала с едната ръка повода на полицейското куче, с другата - служебното оръжие, с което преди секунди е стреляла. При падането назад тя произвежда изстрел, който засяга крака ѝ. Всички десет граничари, участвали в тази операция са наградени с моя заповед с парични награди", посочи Златанов.

Източник: Галя Тенева, БТА