Разликата между двамата кандидати след балотажа в града е минимална

109 гласа повече осигуриха 4-и кметски мандат в Смолян на Николай Мелемов от ГЕРБ. Това сочат данните от паралелното преброяване на вота. Според ОИК избирателната активност е била малко над 40%, което е с 9 на сто по-малко в сравнение с първия тур.

"Много пъти сме имали бедствия, винаги сме помагали с всичко възможно. Ще осигурим пари, 12 години сме помагали на хората в нужда". Това заяви пред NOVA кандидатът за кмет на Смолян Николай Мелемов от ГЕРБ. Думите му бяха в отговор на въпрос как общината би помогнала на пострадалите от бурните ветрове в региона.

След бурята в Смолянско: Почти всички къщи в село Сивино са с поражения

„Моята ситуация е различна – 12 години съм бил кмет, няма как да обещавам чудеса. Инфраструктурата е в добро състояние, оттук-нататък може да надграждаме – в култура, спорт, образование. Програмата ми е ясно разписана и ще я изпълняваме", коментира още Мелемов. По думите му, ако спечели балотажа, не би отказал подкрепа от никой общински съветник.

Опонентът на Мелемов - Стефан Сабрутев от Движение "Да спасим нашия град Смолян" изчаква официалните резултати за коментар. 32 000 души в общината имаха право на глас. 89 бяха общо избирателните секции, в 46 се гласуваше с машина. Малко след началото на изборния ден машината в село Смилян се е развалила и с решение на ОИК вотът е минал само на хартиени бюлетини.