Походът беше организиран от лидерите на двете камари на френския парламент

Десетки хиляди се включиха в шествие срещу нарастването на антисемитските прояви във Франция. Походът беше организиран от лидерите на двете камари на френския парламент.

Повече от 100 хиляди души са се включили в шествието в Париж, начело на което застанаха премиерът Елизабет Борн и бившите президенти Франсоа Оланд и Никола Саркози.
Президентът Еманюел Макрон, чието решение да не присъства предизвика критики от някои политици, публикува отворено писмо, като подкрепи шествието и осъди възраждането на „необуздан антисемитизъм“.

Шествия в големи евроепейски градове в подкрепа на Палестина

„Днес ставаме свидетели на все повече антисемитски прояви и за нас е важно да покажем, че сме тук, че това наистина е кауза и ценност, която републиката трябва да подкрепи. Всичко, което се случва във Франция, е недопустимо”, каза Жак Наон, участник в шествието.

„Дойдохме със семейство ми, за да покажем на света, че не трябва да заклеймяваме никого във френското общество или където и да било другаде по света, и че не трябва да внасяме конфликти, които се случват другаде”, каза Моника Гризо, която също взе участие в демонстрацията.