"Има доста бедстващи хора", поясни той

Част от училищата във Варна ще останат затворени в понеделник. Това обяви по време на брифинг кметът на града Благомир Коцев.

„Някои учебни заведения трябва да отстранят опасни елементи и падащи керемиди Това са Първо основно училище, „Васил Друмев”, Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн. До края на деня от Кризисния щаб ще знаят дали училище „Димчо Дебелянов” и училището на ъгъла на ул. „Константин Арабаджиев” ще могат да отворят врати утре. Там все още се прави оглед", подчерта Коцев. По думите му в града има доста бедстващи хора от различни социални групи. 

Малко по-късно варненският градоначалник обяви, че е поискал онлайн обучение за всички училища на територията на община Варна. „Решението ми е взето въз основа на представена информация за нанесените щети на образователната инфраструктура, във връзка с обявеното бедствено положение и с оглед разчистването на подстъпите към училищата и необходимостта от инспекция на щетите”, пише Коцев. Онлайн обучението е за всички училища на територията на Община Варна.

Само за четири училища – I ОУ „Св. Княз Борис I”, ОУ „Васил Друмев“, ОУ „Константин Арабаджиев“ и Професионална гимназия по текстил и моден дизайн – онлайн обучението ще бъде и за дните 21 и 22 ноември 2023 г.

БЕДСТВИЕ В ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ: Ураганният вятър взе две жертви (ОБЗОР)

Кметът още веднъж призова гражданите да са внимателни, когато посещават Морската градина и парк „Аспарухово". 

Достъпът до Вълнолома край Морската гара ще бъде ограничен за следващите 48 часа, буните, и пристанище „Карантината” ще бъдат затворени.

Силна буря със скорост над 100 км в час се разрази в събота вечерта в Сопот