Начело на БФС временно застава Михаил Касабов

10 дни след протеста срещу БФС в София - президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подаде оставка. Това стана на заседанието на Изпълнителния комитет на Футболния съюз в понеделник, което се проведе при засилено полицейско присъствие.

"За да са спокойни всички, подадох оставка", заяви Михайлов на пресконференция. И подчерта, че оттеглянето му не е поискано от нито един от футболните клубове. "Футболът е за феновете, но футболните делегати са тези, които работят ежедневно", коментира още Михайлов.

Борислав Михайлов в парламента: Не може аз и БФС да сме изкупителни жертви

"Откакто се завърнах начело на БФС, всички участници в процеса понесоха огромни критики. Да, националният отбор не се представи на ниво. Всичко останало, което е зависело от мен, е било изпълнено. Българският футболен съюз разви система за развитие на млади таланти, която ще бъде представена през декември. Инвестирахме в това българското първенство да е максимално ефективно. Подписахме анекс за телевизионните права. Установихме партньорски договори, за да повдигнем нивото на българския футбол.
Само от моето завръщане насам са въведени в експлоатация 19 терена. Организационната структура бе обновена с млади и кадърни хора. Щяхме да направим още повече, ако не се бяхме превърнали в отдушник. Истински горд съм от постигнатото. Това са факти, а срещу тях никой няма да каже нищо", подчерта президентът на БФС в оставка.

БФС свиква заседание на Изпълнителния комитет

Подробности за процедурата по избор на нов президент даде изпълнителният директор Борислав Попов. „На 6 декември ще бъде свикано ново заседание на Изпълкома, на което ще бъдат приети дневен ред, място и дата на предстоящия Конгрес, който явно ще се състои следващата година. Технологичното време е минимум два месеца. Към днешна дата клубовете, които ще се съберат, са 540”, каза Попов.

Той поясни, че начело на БФС временно застава Михаил Касабов, след като първият вицепрезидент Емил Костадинов е отказал да заеме поста.

Репортер: Кирил Памуклийски