Според него това е Пламен Данаилов

Когато кметът е избран от една политическа сила, логично е начело на местния парламент да стои равно отдалечен човек с добра експертиза. За нас това е Пламен Данаилов. Това коментира в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS Ивайло Вълчев от ИТН, по повод избора на председател на СОС.

Бонев: ГЕРБ саботират управлението на града, удряйки ръчната спирачка на София

Според него в общинския съвет трябва да се говори на практична, а не на политическа основа. „Предполагам, че разговори в открита дискусия би било добъро път решение”, каза той.

Вълчев уточни, че още по време на кампанията, ИТН са били на твърдението, че начело на съвета трябва да е човек, който е от партия различна от партията издигнала кмета на столицата. „Трябва да се вземе практично решение”, каза Вълчев.

СОС - ВСЕ ОЩЕ БЕЗ ПРЕДСЕДАТЕЛ: Какво предстои след раздора между общинските съветници

По думите му това, което се случва в народното събрание в момента не остава в хората впечатление, че се върви към практична посока. „Има дни, в които да стоиш в залата не те кара да се чувства полезен. Не подкрепяме бюджета генерално, ще подкрепим неща, които считаме за важни. Бюджетът е написан, така че не предполага развитие, предполага изпълняване на колонки с цифри, които да излязат точни. Гледаме практичните, нещата да се случват добре за хората”, каза още Ивайло Вълчев.

Целия разговор гледайте във видеото.