В дома му са открити наркотици на стойност 350 000 лева

След гонка и стрелба със стоп патрони във Варна беше задържан 35-годишен мъж с голямо количество наркотици. Случаят е от понеделник. Мъжът не спрял на стоп палка и се стигнало до кратко преследване. Наложило се е униформените да използват физическа сила и да произведат четири изстрела с предупредителни стоп патрони, за да респектират беглеца. Той е задържан за срок до 72 часа. В дома му е намерена дрога на стойност около 350 000 лева.

„На 4 декември в ОД на МВР Варна беше получен сигнал, че конкретно лице ще пренася с автомобила си немалко количество наркотици. Изпратихме на място екипи, които засякоха колата и опитаха да я спрат. Шофьорът обаче не се подчинил на сигналите да спре и дори ускорил. Започнала гонка по булевард „Цар Освободител”, при която бил застрашен и пресичащ пешеходец. След кратко преследване автомобилът е настигнат от патрулните коли”, каза в ефира на „Здравей, България” комисар Веселин Вълчанов, началник на отдел "Криминална полиция" – Варна.

Трафиканти изхвърлиха над 1 тон кокаин в морето на Колумбия (ВИДЕО)

Той уточни, че полицаите са използвали сила в рамките на правомощията си, за да спрат автомобила, а именно - стреляли са със стоп патрони. „В колата е намерен 1 килограм марихуана. А в жилището на заподозрения са открити 8 килограма марихуана, половин килограм кокаин и един килограм метамфетамин. Иззети са и таблетки, и течности тетрахидроканабиол”, каза още комисар Вълчанов.

Комисарят подчерта, че задържаният е криминално проявен и е осъждан за притежание с цел разпространение на наркотици, както и за ПТП с настъпила смърт. При претърсване на дома на майката на заподозрения в Добрич са открити около килограм марихуана и метамфетамин.

Приятелката за заподозрения също е била задържана при претърсване на дома му. „Тя се е държала арогантно, обиждала е полицаите и се е опитала да попречи на претърсването. Задържана е за неизпълнение на разпорежданията на служителите на реда”, посочи комисар Вълчанов.

Повече по темата гледайте във видеото.