От 4600-те, които вече са си осигурили квоти, има само 11 индивидуални атлети

Изпълнителният борд на МОК взе решение, че индивидуалните атлети под неутрален флаг, които са се класирали чрез съществуващите квалификационни системи, ще вземат участие на Олимпийските игри в Париж. Става дума за спортисти с руски или беларуски паспорт.

Как се произвеждат олимпийските факли за Игрите в Париж през 2024 г. (ВИДЕО)

Подобно на всички останали, те също така ще трябва да подпишат обновената молба, свързана с условията за участие в Париж. Това се прави от уважение към олимпийската страница, включително "мисията за мир на олимпийското движение".

Индивидуалните атлети под неутрален флаг ще бъдат поканени от МОК. Само ограничен брой спортисти ще се класират чрез съществуващите квалификационни системи на международните федерации.

МОК одобри пет нови спорта за Олимпиадата в Лос Анджелис

От 4600-те спортисти от света, които вече са си осигурили квоти за Париж 2024, има само 11 индивидуални атлети под неутрален флаг (8 от тях са с руски паспорт, останалите 3 с беларуски). За сравнение, към днешна дата над 60 украински атлети са се класирали за Олимпиадата. Очаква се украинската делегация да бъде почти същата като бройка като тази в Токио преди две години. Олимпийските игри в Париж ще се проведат от 26 юли до 11 август догодина. 

Източник: БГНЕС