Целта на инициативата е да се създаде фонд за стипендии за млади таланти в областта

Движението „Гутгейм“ организира онлайн стрийм в продължение на 172 часа без прекъсване. Стартът е на 24 януари, а популярни лица у нас ще премерят сили с най-добрите състезатели зад джойстика. Целта на инициативата е да се създаде фонд за стипендии за млади таланти в областта на видеоигрите.

Година по-рано Мартин Кадинов открадна славата за себе си. Сега е време за реванш за репортера Запрян Запрянов. Ситуацията обаче ескалира и настъпи време за екшън.

Как би изглеждала компютърна игра с български персонажи

„Игрите, концепцията за игра, това е всъщност инструмент на еволюцията да предава информация и знание. Аз имам двама сина. Големият е на 17 години и играе игри. И това е тема, която ни свързва, това е тема, в която ни е комфортно да общуваме“, не крие геймърът.

Преди всичко обаче видеоигрите са индустрия. „В България има може би около 2 хиляди човека, които работят професионално в сферата на видеоигрите. Те са създатели на видеоигри“, казва Мартин Кадинов и допълва - добрите дизайнери на игри се познавали лесно.

За да насърчат талантите, от „Гутгейм“ организират стрийм маратон с 50 различни шоу елемента. Парите от кампанията ще послужат за благотворителна кауза. Тазгодишната кауза е фонд за стипендии за хора, които искат да се развиват като създатели на видеоигри. Без видеоигри светът би бил много по-сив, смята Мартин.

Вдъхновени от легендите за Крали Марко: Българи създадоха видеоигра и получиха световно признание