Автомобилът беше намерен в гора край хижа „Алеко”

Повдигнаха обвинения на съпругата и тъщата на открития на Витоша мъртъв 44-годишен мъж. Очаква се днес съдът да поиска тяхното постоянно задържане.

Безжизненото тяло беше намерено в опожарена кола в гориста местност край хижа „Алеко”. Освен жената, с която били в развод, бяха задържани нейните родители и още един мъж.

Мъж е убит и запален в София, арестувана е съпругата му

По информация на NOVA жертвата била удушена преди трупът да бъде преместен. Предполага се, че палежът е умишлен с цел да се прикрият следите от престъплението.

От СДВР отказаха информация по случая. Полицията проверява записи на охранителни камери.

Към момента МВР работи по основна версия - влошени семейни отношения със съпругата му и по-точно спор за родителски права. Очаква се полицията и прокуратурата да оповестят официална информация по случая утре.

В този момент съдът гледа мярката на двете жени. Медиите бяха помолени да напуснат залата заради искане от страна на защитата на обвиняемите да не бъдат оповестявани лични данни за двете жени и още повече, че тъщата на убития мъж е бивш консул в Тайланд и дипломат от кариерата.

Преди дни съседи разбрали, че близките на Пейо Пеев го издирват. Видели и двама полицаи в блока им в столичния квартал "Изгрев". 

"Преди няколко дни забелязах, че влязоха двама души. Не знаех за какво става въпрос, попитах един приятел, а той каза, че е изчезнало момче от квартала. Сега разбирам, че са го намерили. За съжаление, човекът не е сред живите”, разказва Матей.

В блока не са забелязали Пейо и жена му Габриела да имат семейни проблеми.

Според прокуратурата на 18-януари тъщата на мъжа го е душила, докато съпругата му не му е позволявала да слезе от колата.

„За съжаление, на още един млад човек му е отнет животът в резултат на неуредени отношения между съпруг и съпруга”, заяви главният секретар на МВР Живко Коцев. Той добави, че днес трябва да се извърши аутопсията, която да даде категорична яснота каква е причината за настъпилата смърт.