Целта е да се минимизира броят на изгубени чужденци по френските улици

Над 15 милиона чуждестранни туристи от 200 националности се очаква да посетят Париж това лято заради Олимпийските игри.  Представете си хаоса и динамиката, които ще завладеят френската столица. Неминуемо ще има много изгубили се и неориентирани туристи, затова изкуствен интелект ще им помага да намерят правилната посока.

Инициативата е на местната компания за обществен транспорт, която ще предостави на повече от 2000 свои агенти устройства за превод, поддържани от изкуствен интелект, за да помага на тълпите от посетители да се ориентират в Париж по време на Олимпиадата. Устройството може да превежда от и на 16 различни езика – сред тях мандарин, арабски и корейски. Причината - това лято френската столица ще посрещне фенове от цял свят. Услугата ще продължи да се използва и след Игрите, тъй като Париж е водеща туристическа дестинация, посещавана от над 40 милиона души всяка година.

Снуп Дог - специален пратеник на телевизия за Олимпиадата в Париж

„Точната и динамична информация за пътниците по време на Игрите ще бъде изключително важна. Понякога ще предлагаме по-различни маршрути за стигане до дадено място. Може би невинаги ще са най-кратките, но ще са най-удобните. За да напътстваме потребителите, е важно да можем да говорим с тях. С тези таблети повече от 2000 наши агенти ще могат да комуникират с хората ежедневно, за да им показват правилната посока в Париж”, казва Грегоар дьо Ластери, който работи в компанията за обществен транспорт.

Освен най-популярните езици, ще се поддържат и турски, румънски, японски и украински. Приложението обаче няма да говори български. Все пак наборът от останали езици е достатъчен, за да могат и родните туристи да получат помощ, ако срещнат трудности с намирането на пътя.

Повече гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.