Момичето е било забелязано на записи от камери около магазин в града

Продължава акцията по издирването на изчезналото 17-годишно момиче от Дупница. Ивана Георгиева е обявена и за общодържавно издирване, съобщиха от полицията. В събота откриха якето, с което е било облечено момичето. Дрехата е намерена преди тунела на главния път Е-79. Над 150 полицаи и жандармеристи, както и доброволци трети ден търсят момичето, която изчезна в Дупница в четвъртък следобед. В акцията участват и следови кучета.  

Момичето е било забелязано на записи от камери около магазин в града. Доброволците претърсват голям участък около местността "Бинека". Работи се и с дронове. 

Полицията издирва 17-годишно момиче от Дупница (ВИДЕО)

Екип на NOVA успя да разговаря с майката на Ивана в дома им в дупнишкия квартал "Бистрица". Жената сподели, че е много притеснена. По думите ѝ дъщеря ѝ е получила забележка от учител да не пие лекарство на територията на училището. Ивана се разстроила и излязла извън сградата на учебното заведение. По разказ на майката дъщеря ѝ се опитала да се свърже по телефона с нея чрез друг човек, но тъй като в този момент жената разговаряла - връзка не била осъществена. 

Бащата благодари на всички, които се включиха в търсенето и уточни, че дъщеря му е имала проблем със съучениците си. А за да остави телефона си, значи е била сериозно ядосана.

Дали наистина забележката за лекарство е подтикнала Ивана да избяга, кметът на Дупница ще провери в училището. "Ще поискам обяснение от директорката, от психоложката. На детето е било забранявано да пие каквито и да било хапчета, от медицинското лице също, ще попитам защо е забранено да пие хапчета. Това което имам като предварителна информация е, че са й се подигравали в последната седмица. Изолирали са я. Имала е херпес на устата и са ѝ казали "Ти си болна от някакво заболяване, никой няма да говори с тебе". И точно това е отключило реакция", посочи Първан Дангов.

Според доброволци на последните камери, на които са я видели, е била много леко облечена, без провизии, а това е много опасно. Смятат, че се търси на сляпо и по предположения.

Ивана Георгиева е в неизвестност от вечерта на 22 февруари, когато родителите ѝ са съобщили в полицията в града, че не се е прибрала и потърсили помощ. Момичето е в неизвестност от момента, в който си е тръгнало от училище и е оставило телефона на учителката си. 

Повече по темата гледайте във видеата. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase