Ръководството на партията обяви, че сваля политическо доверие от тях

БСП заседава на пленум. Очаква се решение дали да бъдат наказани столичните общински съветници от левицата, които гласуваха за председател на съвета.

Ръководството на партията обяви, че сваля политическо доверие от общинските си съветници в София и ще им бъдат наложени партийни наказания. Иван Таков обясни, че не са направили нищо нередно и заподозря, че може да има саботаж на евровота. "700 основни партийни организации, 24 районни и Градският съвет да започнат отначало избор на делегати и членове на ръководни органи - абсолютен хаос и обезглавяване", заяви той.

Гьоков: Бихме предложили свои кандидати за регулаторите, ако имаме подходящи експерти

Христо Проданов счита, че наказание трябва да има, защото иначе се дава сигнал, че въпреки взетите колективни решения, всеки може да прави каквото си реши. 

Съветниците от БСП подкрепиха кандидатурата на Цветомир Петров за председател на СОС, вместо да издигнат и подкрепят свой кандидат, както бе спуснато от партията. Причина за сваленото доверие от страна на ръководството на партията бе, че подкрепилите новия председател на СОС вече "не представляват партията".

От "Позитано" 20 обявиха, че категорично се разграничават от действията на общинските си съветници, които подкрепиха тази кандидатура.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase