Слави Василев и Арман Бабикян с коментар по темата

След поредната доза обръщения и въртележката от събития, не мисля, че диалогът е възможен. ГЕРБ го заявиха, вече няма догадка какво ще стане или няма да стане. Това заяви в студиото на „Твоят ден” по NOVA NEWS политологът Слави Василев.

Официално: Мария Габриел няма да предлага структура и състав на МС

Според него няма интрига и относно това какво ще се случи след изборите. „Избирателната активност ще пада все повече, хората ще продължават все по-силно да не се интересуват от това, което се случва”, каза Василев. Той добави, че нищо няма да се промени без истинска политическа алтернатива в лицето на субект, който носи политическа тежест в България. "Такава носи единствено президентът", смята Василев.

Идва ли нов служебен кабинет и кои са вариантите за премиер?

Според Арман Бабикян социологическите проучвания са показали, че хората не харесват кабинета, но не искат и избори. „Това е много неприятно недоверие към демокрацията”, уточни той.

Бабикян добави, че не е сигурен, че само президентът е алтернативата на сегашното управление. „Не мога и да отрека, че представлява някакъв алтернативен вариант. Ако гледаме резултатите от предходните избори, хората, които се отблъснаха от вот, са тези, които по-скоро се отдръпнаха от ПП-ДБ, не толкова от ГЕРБ. Тези хора трудно биха гласували за Радев. За него вероятно има друг потенциал. Има свободен потенциал и за друга политическа алтернатива, каквато ще се опитаме от „Ние идваме” да покажем”. Има място по-скоро за два субекта, отколкото за един. Алтернативата: „Ние пак ще се съберем след развода, за да обсъдим какво да правим с децата”, е скучна”, уточни той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase