Позицията е в отговор на писмото на ПП-ДБ

Няма да участваме в опити за съставяне на правителство с втория и третия мандат. Така от ГЕРБ-СДС отговориха на писмото на „Продължаваме Промяната – Демократична България”, които предложиха кабинет с втория „Национален” мандат. 

„Ние от ГЕРБ-СДС винаги сме били честни с българските граждани, които многократно са ни давали своето доверие и на тази база сме управлявали страната единствено и само в интерес на хората. И днес ще бъдем честни с тях и заявяваме, че ние няма да участваме в опити за съставяне на правителство с втория и третия мандат. Нека българските граждани, чрез избори решат кой и как трябва да управлява България”, обясняват от коалицията.

Атанасов: Готови сме да реализираме втория мандат като общ с ГЕРБ-СДС

Оттам пишат, че намират за неуместно да се предлага реализация на втори мандат с участието на ГЕРБ-СДС и с предложения за министър-председател в лицето на Мария Габриел или Росен Желязков след случилото се между двете коалиции. „Мария Габриел беше поставена във фактическа и обективна невъзможност да реализира правителство в мандата, който принадлежи на партията, която я е номинирала и е спечелила изборите. Нещо повече – тя беше групово бламирана от министрите, излъчени от ПП-ДБ. Не на последно място, беше направен опит за публичното дискредитиране на Мария Габриел”, се казва още в отговора до ПП-ДБ.

„След като съзнателно взривиха крехкото равновесие, потъпкаха доверието, което се опитахме да изградим с тях и се опитаха да ни поставят в условия на тежък международен натиск, ПП-ДБ не може да очаква от нас, че ще помагаме в тази безочлива злоупотреба на справедливите обществени очаквания за сигурен, стабилен и достоен живот в България”, подчертават от ГЕРБ-СДС.

Цялата позиция на ГЕРБ-СДС:

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase