"Кабинетът може да разчита на нашата подкрепа", допълни той

Уважаваме избора на г-н Главчев за служебни министри и сме удовлетворени. Той може да разчита на нашата подкрепа. Това каза зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев.

"От името на ДПС искам да кажа, че ние като партия, която винаги е защитавала инстуционалността, държавността, Конституцията и законите, се придържаме към приетите изменения в чл. 99 - още повече, че сме участвали в гласуването на тези промени. С тях сме дали правото на кандидата за служебен премиер да избере състава на министерски съвет", заяви още той.

Кабинетът „Главчев”: Кои са предложените служебни министри (СПИСЪК)

Той обясни защо от ДПС са удовлетворени от съобщения списък за служебни министри.

„Това, което ни удовлетворява, след като чухме състава, е, че има фокус върху двете основни цели на държавата в момента – приемането ни в еврозоната и в Шенген. Така че в тази посока, кабинетът може да разчита на нашата подкрепа”, допълни още Цонев.

Петков: Изборът на Калин Стоянов за служебен министър е абсолютна наглост

„От ДПС бяхме притеснени и пристъпихме към едно тежко решение - да забраним изразходването на средства по консолидирането на бюджетна програма, с изключение на тези, които няма как да бъдат спрени, за да не спре да функционира държавата”, каза още Цонев.

Той заяви, че повод за решението на ДПС е опасността от ликвидност в бюджетната система и припомни, че Законът за бюджета е не само баланс между приходи и разходи, но и между тяхното времево разполагане.

Костадинов: Кабинетът "Главчев" е добре балансиран с представители на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС

Според Цонев предложената за вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова би се справила с ролята на финансов министър.

„Тя много дълго е в сферата на финансите и е в течение с политиките в сектора. Надявам, че ще успеем да върнем баланса”, допълни още той.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase