Лекси Алфорд, първият човек, обиколил света с електрически автомобил

Жена, и то само на 25 г, обиколи света с електрически автомобил. 30 000 км – точно толкова изминава младата американка, за да обиколи света. Специфичното е, че го прави с електрически автомобил, а финалът на пътуването е град Ница.

Dupe дестинациите - най-новият туристически хит

25-годишна американка постави световен рекорд като стана първият човек обиколил света с електрически автомобил. Преди дни, авантюристката от Маями  пресече финалната линия в Ница, след като навъртя 30 000 километра, преминавайки през 27 страни в шест континента….

„Беше  страхотно изживяване – толкова много разнообразие. Пейзажите се променяха от снежни планини до пустиня, от топло до студено, шофиране от лявата страна на пътя, от дясната страна на пътя и имам чувството, че съм научила толкова много, като успях да пътувам през тези страни”, разказа Лекси Алфорд.

Приключението отнема на момичето 200 дни, в които се налага да се адаптира не само към климатичните условия, но и да търси алтернативни начини за да зарежда електрическия автомобил.

Магично пътуване: Обиколка на Майорка с влак (ВИДЕО)

„Научих толкова много за шофирането на електрическо превозно средство и намерих добри решения за зареждане - от използване на домашни контакти до слънчеви панели и дори преносими батерии, за да стигна там докъдето трябваше. Надявам се, че моето пътуване по света е показало, че можете да управлявате електрическо превозно средство в Европа всеки ден", добавя още Алфорд.

Обиколката на земното кълбо с електромобил не е първият рекорд на красивата шофьорка. На 21 г, Лекси поставя рекорд на Гинес като най-младият човек пътувал до всички суверени държави.

 „Днес сме тук, защото празнуваме велик момент. Точно преди 100 години, Алоха Вандервел беше първата жена, обиколила света с кола, а днес Лекси се завръща от пътуване около земното кълбо с електрическо превозно средство, което се случва за първи път”, казва Мартин Сандър, генерален мениджър на автомобилна компания.

През 1922 г, едва на 16 г, откривателката Алоха Вардервел става първата жена, която обикаля света с кола. Младото момиче пътува цели пет години и минава през 80 държави, зад волана  на автомобил на същата марка, с която днес Лекси пише история.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase