От полицията заявиха, че извършителите на набезите са били установени

В рубриката "Дръжте крадеца" NOVA разказва случай от Варна, където жилищна кооперация се превърна в рекордьор по вандалски прояви. За последните няколко месеца живеещите в бл. 120 в квартал „Младост” се оплакват от системни набези. Става въпрос за разбити мазета и тавански помещения, счупени стълбищни тераси и пострадали автомобили около блока. Твърдо решени да се защитят, живеещите в кооперацията вземат решение да инсталират 15 камери за видеонаблюдение. От полицията заявиха, че извършителите на системните кражби са били установени. Това са криминално проявени и осъждани лица. Жената е задържана.

„Дръжте крадеца!”: Задигнаха скъпа детска количка от магазин в София (ВИДЕО)

„Живея в блока от 15 години. Винаги е имало подобни набези на крадци. С годините поне 12 пъти са ми разбивани колите. Имам влизане и в мазето ми. От 1 година сме сложили камерите, но кражбите неспират”. Това разказа в ефира на „Здравей, България” един от потърпевшите Димитър Василев.

Друга живуща в блока заяви, че врата на входа многократно е разбивана с отвертка, въпреки, че достъпа до сградата е с чип. Има посегателства и срещу самите камери – в таванските помещения са отрязани кабелите.

„След като сложихме камерите в пъти намаля престъпността. Но има още проблеми на паркинга, може би защото там не сме сложили видеонаблюдение”, допълни Василев.

Повече по темата гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase