"ВМРО-ДПМНЕ ангажират всички структури за натиск върху София", каза журналистът.

„Победата на ВМРО-ДПМНЕ и на Гордана Силяновска е ясна, чиста. Сега всичко остава на времето, което идва. Вписването на българите в Конституцията ще бъде много тежко, почти невъзможно”. Това заяви журналистът от РСМ Владимир Перев в „Интервюто в Новините на NOVА”.

По думите му вече се усеща как македонските политици от ВМРО-ДПМНЕ ангажират всички структури - на олигарси, богати хора, бивши дипломати, в България и в РСМ, които да извършат натиск не в Брюксел, а върху ръководството в София да отстъпи от своите изисквания, каза Перев.
„В този момент не бих искал да съм на мястото нито на президента Радев, нито на дипломатите от българското външно министерство”, каза Перев.

В Северна Македония гласуват за президент и парламент (СНИМКИ)

Относно искането на Гърция Македония да промени името си преди да бъде приета в НАТО, а сега не иска да направи вписване в Конституцията си на първата държава, която я призна като самостоятелна република и помага във всяка ситуация, журналистът обясни, че България няма тази тежест, която има Гърция. „България няма тези политически и исторически традиции със западния свят, които ги има Гърция”, каза Перев.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase