Целта ѝ е да насърчи младите хора да четат и да им помогне за намиране на работа

Нова медия беше създадена от млад и амбициозен студентски екип от Нов български университет. Уеб базираната платформа има за цел да насърчи младите хора в две основни посоки - да стимулира четенето и да им помогне за намирането на стажове и започване на работа. Тя се нарича newblock4u.bg.

На блестящ гала концерт Райна Кабаиванска представи певците от майсторския си клас, организиран от НБУ

Според създателката Евелина Андреева идеята е дошла заради малкия брой студентски медии. "НБУ направи радиотелевизионен център, който разполага с много добри условия, за да може младите да работят като журналисти - да се правят подкасти и репортажи. Искахме да ги измъкнем от социалните мрежи. Обявихме конкурс за всички студенти, записаха се над 100 човека от всякакви специалности. Повечето са от различни от журналистическия департамент. От 14 май медията вече е факт", съобщи тя.

Селин Ариф, участва в новата медия, като студент по българистика. Преди това обаче е учила нещо коренно различно - ветеринарна медицина. "Аз съм пишещ човек от дете, участвала съм в различни конкурси. Винаги съм искала да създам креативно местенце в онлайн пространството", посочи тя.  

Повече вижте във видеата. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase