Насилието е било извършено на метри от входа на Морската градина

Момче от Варна се оплака, че е станало жертва на побой заради различна сексуална ориентация. Всичко се е развило на метри от входа на Морската градина. Младежът се разхождал с приятелки, когато внезапно е бил нападнат.

„Усетих удар в гърба. Обърнах се и видях, че момче ме е ритнало. След това ми заби здрав юмрук в лицето, започна да ми тече кръв от носа. Попитах го защо ме е ударил, но той тръгна пак да ме атакува. Аз се защитих. Те бяха 7 души. Трима ме нападнаха. Още един ме удари в лицето, трети ме удари в челюстта”, заяви младият мъж.

Тогава и компанията на младежа се намесила.

„Започнах да ги снимам, след което те избягаха”, каза младият мъж. По думите му нападателите също снимали видео с насилието и го публикували в социалните мрежи. 

Младежът казва, че не познава насилниците си.

„Незабавно след получаване на сигнала е заведена преписка, осведомена е Районната прокуратура. Със заповед на директора на ОДМВР-Варна беше разпоредена полицейска операция, която тече и в момента, с цел установяване на лицата в това деяние. Изземат се записи от камери, за да установим виновните. Привлечен е криминалният контингент с профил, сходен към подобни прояви за изясняване на алиби”, заяви главен инспектор Иван Петров от Първо районно управление.

Още по темата гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase