Според нея трябва да бъде представена древната история на България по разбираем начин

Художничката Станка Желева, дъщеря на президента Желю Желев, събира подписка с идеята да има национален музей в центъра на София с лесен достъп до него.

"Брандът на България са морета, планини, кисело мляко и рози, но тези неща ги има и в другите страни. Ние сме държава с изключително древна история. Тук е намерено най-древното златно съкровище на света. Това трябва да е брандът - да бъдат представени всички цивилизации, част от историята ни, а тя да е добре разказана. Националният исторически музей е пълен с уникални артефакти, но е извън София, на недостъпно място. Той е и с остаряла концепция. В България няма нито един музей, в който да научиш нещо с образователни програми. Сегашните са с доста остарели концепции. От 1944 г. историята ни е деформирана, а националното ни самочувствие е смачкано", сподели тя.

„Не без дъщеря ми”: Борбата на Станка Желева с рядкото заболяване на детето ѝ

Дъщеря ѝ Ана Луна е била диагностицирана с рядко заболяване. За него има лекарство, но доскоро то щеше да ѝ бъде изписвано безплатно само до 18-годишна възраст, който е тази есен. На 10 април обаче парламентът прие решение, според което лечението на редки заболявания да продължава да се заплаща със средства от държавния бюджет и след пълнолетие - до приключване на лечението. 

Споделя, че понастоящем дъщеря ѝ е добре. "С приемането на закона, който продължава лечението на деца с редки заболявания и след 18-годишна възраст, те могат да имат нормален живот в България", посочи тя. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase