Бургаският съд днес реши да отложи делото за 23 юли

Бургаският окръжен съд за пореден път не даде ход на делото за бащинство на Велико Минков.

Според ДНК анализ, той е биологичен баща на едно от децата на Габриела Славова, която е обвинена за убийството на Пейо Пеев през януари в София. В края на април тя беше пусната под домашен арест. 

Бургаският съд днес реши да отложи делото за 23 юли. Причината за отлагането е процесуална пречка. Адвокатът на Минков – Пламен Борисов посочи: „Майката направи възражение за местната подсъдност, която подлежи на обжалване пред Апелативния съд. Бавеше и плащането на таксата, затова Велико я заплати и съдът прие това плащане за валидно. Сега делото ще отпътува към Апелативния съд, за да може от там да се произнесат по нейната частна жалба“, заяви той.

Според него това са формалности, без които спокойно може да се мине, но с които майката цели да бави процеса. „Това пречи на Окръжния съд да се произнесе по нашите искания. Нашето становище беше, че по искането за привременни мерки, вече няма никаква пречка да се произнесе. Вече имаме нужните доклади от дирекция „Социално подпомагане“ – Русе и от компетентните дирекции в София. Всичко нужно за едно такова произнасяне го имаме!“, категоричен е юристът.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БНР