Твърди се, че заради това председателят на формацията Николай Марков е закъснял за вчерашното заседание на парламента

За натиск, който да подсигури гласове за Рая Назарян, твърдят от партия „Величие”. Тъкмо заради среща, на която се е случило това, председателят на формацията Николай Марков е закъснял за вчерашното заседание и не е успял да се закълне с останалите депутати.

Дарин Георгиев, „Величие”: Ще изобличим какво се случва във „Възраждане”

Ден първи на 50-я парламент - групата на „Величие” идва на работа без Николай Марков. Ден по късно пред NOVA депутатът от „Величие” Деян Георгиев разкри, че закъснението на Марков е заради среща, на която е имало натиск депутатите от седмата партия в парламента да подкрепят Рая Назарян.

„Имало е среща, на която е оказван много, много сериозен натиск за това как да гласуват депутатите от „Величие”. Срещата е била с г-н Марков”, уточни Георгиев.

В кулоарите на парламента първоначално Марков предпочете да замълчи. Според ДПС тези твърдения са “несериозна работа”. От ГЕРБ първоначално отказаха коментар, но после настояха да се каже от кого идва натискът.

„С тези несериозни работи, които се случват, тези хора си правят предизборна компания. Не искам да ги коментирам”, подчерта председателят на ДПС Делян Пеевски.

„Да каже от кого – нямам никаква информация”, добави лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Николай Марков от "Величие" положи клетва като депутат в 50-ото Народно събрание

Въпросите за евентуален натиск върху „Величие” от ПП-ДБ посрещнаха така: „До мен не е стигнала такава информация”, заяви Кирил Петков.

Николай Марков изчака да положи клетва като депутат преди да отговори на въпросите на медиите. Не каза кой е седял срещу него, не назова партии, но пък добави, че разговорът бил и за подкрепа на правителство. Показали му и запис.

„Тези лица бяха от политически сили – три. Имаше показани компромати от тяхна страна за мен и за господин Михайлов. Дали ще пуснат този компромат, или не – въпрос на избор на тези, които ми го показаха”, заяви Марков.

Във видеоматериал от вчера по време на среща на „Величие” с поддръжници в Чирпан обаче Марков говори не за три, а за две партии. Той тепърва ще решава дали да сезира прокуратурата.

ВСИЧКО ЗА РАБОТАТА НА 50-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase