Обновяват 20% от българската железница

Бързият влак от София до Бургас, в чиято композиция за първи път бяха пуснати новите модернизирани вагони, пристигна на гара Бургас с 6 минути закъснение. Беше посрещната в морския град от десетки нетърпеливи да видят новите вагони.

Закъснението министърът на транспорта обясни с ремонтите, които в момента се извършват по железопътната мрежа в различни участъци, но увери, че има възможност разстоянието от София до Бургас да бъде съкратено.

Влак с новите вагони на БДЖ тръгва за пръв път (ВИДЕО+СНИМКИ)

40 годишни влакове от "Дойче бан" ще обновят 20% от българската железница. „През 2027 година, когато приключат всички проекти по инфраструктурата, този влак ще стига до Бургас за 3 часа", каза Георги Гвоздейков, служебен министър на транспорта и съобщенията.

През февруари месец започна третият ремонт на гара "Подуяне" и би трябвало да приключи през август месец догодина. Около огражденията има паяжини, а в тях - купища боклуци. 

Французинът Алекс пътува за Пловдив. Разбрал е, че има ремонт. "Първият перон мисля, че не работи. Трябва да минем от другата страна, но щеше да е по-добре, ако имаше надписи на английски или поне беше обяснено на сайта им", каза той.

Още гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase