Президентът заяви, че ще коментира след като му бъде върнат първият мандат

И днес президентът не отговори кога ще извика на първата политическа сила ГЕРБ -СДС, за да им връчи папката с първия мандат. Вчера приключи последния кръг от консултации при държавния глава с всички парламентарно представени партии. След края на разговорите с политическите сили президентът беше лаконичен и уточни, че е рано да се дават крайни оценки.

"Мога да ви отговоря след реализацията или липса на такава на първия мандат. Има още време докато се дадат крайните оценки:, заяви Радев.

 

На въпроса кой ще ръководи българската делегация на Срещата на върха на НАТО държавният глава отговори, че предполага, че има решение на Министерския съвет.

Борисов: Всички да излязат и да кажат условията си да подкрепят първия мандат

Апел за кабинет с първия мандат обаче дойде от „Дондуков” 2. Служебният премиер Димитър Главчев изрази надежда партиите да успеят да стигнат до консенсус за редовно управление, като подчерта, че най-добре е това да се случи с първия мандат. „Аз не съм гадател, въпросът е какво ще направят политическите сили в парламента. България има нужда от стабилно редовно правителство, най-добре да е избрано с първия мандат, защото ще се намали процеса по избора на правителство”, каза той.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС