Според него България има нужда от стабилно правителство с първия мандат

Служебният премиер Димитър Главчев с коментар, след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че преди седмица е бил информиран от охранителите си, че има много сериозен сигнал за заплаха срещу него.

„За партийни лидери не знам, знам за друг сигнал за заплаха, по-обширен, обхваща няколко фигури, може би сред тях да има и партийни. Това е класифицирана информация, не мога да кажа повече”, заяви от Брюксел министър-председателят.

Той коментира и политическата обстановка у нас. По думите му България има нужда от стабилно правителство с първия мандат. И допълни, че се надява политическите сили да се разберат.

Премиерът ще участва в заседание на Европейския съвет

На въпрос какви са амбициите на България за висшите постове на европейските институции, той заяви следното: „Това е технологичен цикъл, първо трябва да бъде избран председателят на ЕК, което най-рано може да се случи на 17 юли. Оттам нататък може да говорим за амбиции, на който и да било друг, включително и на България. Още не предлагаме име, изчакваме стъпка по стъпка. Ние сме служебно правителство, надявам се да има редовно, което да действа”.   

„Ще припомня на колегите на Европейския съвет какви ангажименти бяха поети 22 юли 2022 г. Тогава беше приета пътната карта за приемането на РСМ, а декември месец 2023 г. беше конкретизирано точно за конституционните промени. Напоследък чуваме не само партийни лидери, но и от правителствени ръководители в Северна Македония, че няма да се правят такива промени. Ще запозная колегите с тези настроения", поясни той.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase