“Той направи правителство с моите депутати", каза лидерът на ГЕРБ

“Не ми се слушат лъжи! Денков бил направил правителство... Той го направи с моите депутати”. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който напусна пленарната зала, докато от парламентарната трибуна Николай Денков четеше декларация на ПП-ДБ. Днес депутатите обсъждат проектокабинета "Желязков", излъчен с мандата на ГЕРБ-СДС. 

Желязков: Предложеният от мен състав на кабинет не е от поредните, а от проверените министри

“Всички признават хаоса в последните 3 години, а Денков говори за успехи”, коментира още Борисов. 

Минути по-късно Борисов се върна в залата и излезе на трибуната. Борисов се обърна към ПП-ДБ. „В трудни ситуации ние се подкрепихме. Ако е имало ползи, те са общи, ако е имало вреди – също са общи. Г-н Денков, няма да ви позволя да ни прикрепяте с ДПС. Прекрасно знаем с г-н Петков, с Асен Василев всичко знаем. Ние имахме нужда от осъзнатата подкрепа от десетина депутати от вас и да си понесем цялата отговорност”, каза Борисов.

Той благодари за подкрепата на ДПС. „Ние сме признателни хора и казваме „благодаря”, когато някой ни подкрепя”, продължи Борисов. „Втори мандат няма да подкрепим. Третият мандат също няма да подкрепим. Не е логично партии с 6-7% да доминират пред първите партии, не е демократично, не е представително”, каза Борисов.

„Да си пожелаем да се видим след изборите, защото не вярвам и с третия мандат да стане нищо – ПП-ДБ няма да посмеят да подкрепят такъв мандат. Предлагам да прекратим гласуването, да благодарим на служебния кабинет, че са дошли и да отиваме да агитираме, да молим за прошка, каза Борисов.

След това отново излезе от пленарната зала. Пред журналисти заяви, че оттук нататък не вижда нещо, което може да промени ситуацията. „Дори при двоен резултат на ПП-ДБ, ще имат 80 депутати. С кого ще направят правителство? След днешните приказки, няма да се видим на преговори. Денков ми е бил зам.-министър, той ми говори как се е запалил човек. Ами те убиха човек по време на предизборната кампания и ние дума не казваме. И отидоха да асфалтират след това. Хайде да си мерим приказките”, каза Борисов.

„Не знам каква предизборна кампания ще водят. Днес цял ден си говорят и си гласуват с новия си лидер „Възраждане”. Те му се подчиниха днес”, допълни още Борисов.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС