Това заяви наблюдаващият прокурор Ангел Георгиев

Синът на брутално убитата учителка от Бургас Рада Гешева девет пъти е настаняван в психиатрия по молба на един от двамата си родители. Това заяви в ефира на „Здравей, България” наблюдаващият прокурор Ангел Георгиев от Окръжната прокуратура в морския град.

„След постъпването му в лечебното заведение те са оттегляли жалбите си, той преустановявал приема на медикаменти и излизал на свобода”, допълни прокурорът. По думите му именно скандал, породен от желанието на родителите синът им да се лекува, довел до фаталния изход за бургаската учителка.

67 удара с нож: Синът на бургаската учителка, задържан за убийството ѝ, е вменяем (ВИДЕО+СНИМКА)

Георги Генджов, който беше задържан и обвинен за убийството ѝ, е вменяем, може да носи наказателна отговорност и да търпи наказание, сочи експертиза. Ангел Георгиев подчерта, че обвиняемият все пак има психична болест – налудно разстройство.

Вчера в Окръжния съд започна разпоредително заседание по делото срещу Генджов. Той беше доведен с белезници в съдебната зала, а вътре говорел несвързано и няколко пъти повторил думите „300 000 обезщетение”.

Жена е убита с нож в Бургас, задържаха сина ѝ

Първото заседание по делото е насрочено за август. Генджов е обвинен в две престъпления – убийство по особено жесток за жертвата начин в условията на домашно насилие и за това, че у него е открито наркотично вещество. Ако бъде признат за виновен, го грози присъда лишаване от свобода от 10 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.