По думите му има осезаема девалвация на качеството на изкуството

Началото на скандалите покрай Олимпиадата в Париж беше свързано със самата церемония по откриването, режисирана от Тома Жоли. Истинска буря предизвика една от сцените, в които Църквата видя пресъздадена сцената от стенописа Тайната вечеря на Христос с Апостолите. След това се завъртя друга версия, че това не било Тайната вечеря, а Пирът на боговете от недотам популярен холандски художник. Изкуство или кич видяхме на церемонията по откриването на Олимпийските игри коментира журналистът Владислав Апостолов в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.

Коментарите за церемонията в Париж: От "щура и красива" до "огромен провал" и "фарс"

„Не мисля, че артистичните среди, които са били отговорни за създаването на тази церемония и за вкарването на тези сегменти, осъзнават, че това беше провокация”, твърди той. По думите му има осезаема девалвация на качеството на изкуството.

Според Владислав Апостолов французите са решили „да атакуват лесна мишена” в лицето на религията, тъй като християнските догми не са водеща култура в съвременния свят. „Ако тази церемония искаше да предизвика доминиращите култура и канон, щеше да осмее ЛГБТ естетиката, защото това се подкрепя от властта във Франция”, посочи журналистът.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase