Огънят е тръгнал от незаконно сметище и е обхванал храсти и дървета

Пожар възникна над квартал "Комлука" в Сливен. Огънят е тръгнал от незаконно сметище и е обхванал бързо храсти и дървета в района. Той е на метри от последните къщи в квартала, но няма опасност за тях и хората. Установено е, че в района са горени отпадъци. Двама криминално проявени са заподозрени. В момента се изяснява как точно са предизвикали пожара.

Пламъците бяха съвсем близо до възстановения параклис "Свети Георги" и приближават към 33-метровия кръст на върха на баира.

Заради пожар: Бедствено положение в община Любимец

Пет пожарни автомобила участваха в гасенето. “Две от колите са разположени близо до къщите, за които към момента опасност няма”. Това съобщи комисар Денчо Чомаков - директор на Регионалната дирекция на Пожарната. 

Огънят е обхванал смесена гора и заплашва да се разрасне. Хеликоптер от авиобаза "Крумово" се включи в гасенето.

Снимка: Стефан Радев

Екипаж от 24-а авиобаза в Крумово с вертолет Ми-17 и 21 военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти в Сливен също се включиха в действията на огнеборците за потушаването. Местността, в която се е разразил пожарът, е част от Природен парк "Сините камъни". Община Сливен пък осигури питейна вода за участниците в гасенето на пожара.

Изпратени са екипи на върха на хълма, където се намира големият кръст. В гасенето са включени и два автомобила на горските стопанства.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase