В тяхна памет беше организирано пешеходно шествие

Днес се навършват две години от смъртта на двамата бургаски полицаи, опитали да спрат автобус с нелегални мигранти. На 25 август призори Атанас Градев и Йордан Илиев опитаха да спрат с патрулния си автомобил автобуса, който преди това не спря на няколко полицейски поста. Двамата служители на реда загинаха на място.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

В тяхна памет днес се проведе пешеходно шествие, организирано от  ОДМВР-Бургас и Фондация „Емил Шарков“.

Шествието е с кауза - да се наберат средства за деца на загинали служители от системата на МВР. Събитието се инициира от семейството на Атанас Градев – съпругата му и двамата му пораснали синове. Самото шествие тръгна от областната дирекция на МВВ в морския град, премина по основни бургаски булеварди, за да завърши пред паметната плоча, която беше открита на същата дата миналата година.

„Това е най-тежкият момент от 20-годишната ми кариера. Надяваме се на справедливо наказание”, коментира директорът на ОДМВР-Бургас ст. комисар Емил Павлов. Съпругата на единия загинал Надежда Градева призна, че болката ѝ никога няма да отмине. Майка му Керанка пък допълни, че изминалите две години са били изключително тежки за семейството.

„Най-силното послание, което отправяме към децата им, е да бъдат силни и достойни наследници на своите бащи герои и да не се чувстват жертви на съдбата”, посочи Милена Шаркова, чийто съпруг Емил Шарков също беше убит по време на служба.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase