Коментар на Нидал Алгафари и Бойко Станкушев

Какъв състав на правителство ще предложи днес настоящият премиер и кого ще номинира за вътрешен министър коментират пиар експертът Нидал Алгафари и журналистът Бойко Станкушев в студиото на „Здравей, България”.

Радев се среща с кандидата за премиер Димитър Главчев

„Аз мисля, че няма да има чак толкова силно сътресение, каквото наблюдавахме през последните седмици. Ще бъде направена по някакъв начин сделката да бъдат отстранени дразнителите. Всички политически лидери, с изключение на Пеевски, казаха:”Ако може без Калин Стоянов”, коментира Станкушев. 

Според него Борисов "с един ход постигна два ефекта, които са в различни посоки". "Някак се „изпра” от Пеевски – доказа, че не е зависим. От друга страна отпуши пистата за преговори, което, след толкова много кризи и правителства, е добре. Ходът е интелигентен. Въпросът е как ще се възползват другите политици", добави той.

Алгафари смята, че най-големият проблем е, че "не послушаха Любен Дилов в предишното или по-предишното правителство". Пиар експертът припомни, че той предложи "една единствена промяна в изборния кодекс" - от 4% необходими да станат 8% за влизане в НС.  

По думите на Станкушев състоянието на МВР е "абсолютно нереформирано". "МВР не е помръднало. Едно бъдещо управление трябва да помисли какво да се направи с вътрешното министерство", отбеляза той.

Полицейска демонстрация пред НС заради твърдения за политически натиск

Гостите коментираха полицейската демонстрация пред НС в подкрепа на Калин Стоянов и реакцията на властта. "Никой не помръдна - всички са калинстояновци", каза Станкушев. Според него служебното правителство усложнява нещата и предразполага към манипулации. 

"От ПП-ДБ стратегически не подходиха добре с искането на премахването на Калин Стоянов. Сега ако остане Стоянов, ще кажат, че е влиянието на Пеевски. Ако го махнат – това е ПП-ДБ", посочи Алгафари.

Още по темата гледайте във видеото.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase